Upwork Alternative

Visegodisnji sam korisnik Upwork platforme. Ovde cu navesti alternative za Upwork, iako nemam licno iskustvo rada na njima. Ali ipak, neke od informacija mogu biti korisne.

Najpoznatiji sajtovi za frilensere su:

  • http://www.upwork.com
  • www.peopleperhour.com – Mesecno mozete aplicirati na 15 oglasa besplatno. Postoje 4 glavne kategorije poslova: dizajn, web development, content (pisanje sadrzaja), promotion (marketing). Cene po kojima se radi su vise nego na Upworku (minimalna uplata je 10$). Vise na strani People Per Hour.
  • www.freelancer.com – uz Upwork, lider na trzistu freelancera. Ima preko 17 miliona korisnika. Kao i na Upworku, poslovi koji se nude nisu specijalizovani za odredjenu struku, vec se postavljaju oglasi za sve vrste poslova. Jedna od mana freelacer.com sajta je sto nudi malo kompleksnije takse. Vise o troskovima http://www.freelancer.com-a na linku Freelancer.com – Takse.
    Primer: ako ste freelancer ( a ne klijent), besplatna je registracija, kreiranje profila, selektovanje vestina (skills), 8 prijava na oglas mesecno. Ukoliko zelite vise, mozete da izaberete drugi plan (koji se naplacuje). Za fiksne poslove, taksa je 10% ili 5$ (zavisi sta je vise), za poslove po satu su 10%.
  • http://www.guru.com – ima oko 1.5 miliona korisnika. Vise se predlaze klijentima, nego freelancerima. Klijenti (poslodavci) nemaju troskove, imaju dobar pregled kako posao tece (milestones). Za freelancere nije tako jeftin. Placa se izmedju 4.98% i 8.95% transakcije i placa se clanarina u mesecnom iznosu od 8.95$ do 39.95$. Zato su i cene po kojima freelanceri rade vise.
  • http://www.textbroker.com – Za ljubitelje pisanja sadrzaja. Blogovi, marketing, opisi proizvoda, price, novinski clanci..Poznavanje engleskog jezika je neophodno za ovu vrstu poslova.
  • www.fiverr.com – Poslovi koji se nude za 5$ – to je osnovna cena. Takvi poslovi se i nude, sve sto je potrebno da se uradi sto pre. Za tu cenu ocekuje se takav i kvalitet.
  • www.outsourcely.com – Stvoreno za dugorocne poslove. Placanje i kontakt sa klijentom su direktni sto smanjuje troskove i vreme.
  • https://jobrack.eu/ – namenjeno iskljucivo frilenserima iz istocne Evrope. Idealna prilika za sve one koji ne vole da se takmice sa konkurencijom iz Azije. Jos uvek je u razvoju, nema previse objavljenih poslova.

 

Komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.