Internet placanje

Svako ko radi sa stranim klijentima i shodno tome ocekuje uplatu iz inostranstva postavi sebi na pocetku pitanje kako to funkcionise.

Iz mog iskustva, reci cu vam kako to funkcionise u saradnji sa kompanijama Payoneer i Skrill.

*** Napomena: Skrill je uveo par izmena u poslednje vreme (septembar-oktobar 2016.). Poslate su nove skrill kartice starim korisnicima. Novi korisnici nisu u mogucnosti da naruce karticu. Postoje i odredjene restrikcije sto se tice uplata/isplata i valuta. Vise o novostima uskoro. Do tada, bolje da razmislite o Payoneer kartici. ***

Veoma je mnogo slicnosti.

Registrujete se na jednom od navedenih sajtova, narucite karticu, nakon sto kartica stigne aktivirate je i spremni ste da primate novac preko interneta. Povezete Upwork nalog i karticu putem emaila. Vas email je kljucan, jer preko vaseg emaila cete primati uplate na vas nalog.

Sta mozete sa Payoneer i Skrill karticom?
Postoje dve mogucnosti kako da potrosite zaradjeni novac:

  • Direktno placanje. Kao i svaka druga kartica, u svakoj prodavnici, kaficu, na pumpi, online kupovina, gde god postoji mogucnost placanja karticom bicete u mogucnosti da platite. Potreban vam je samo pin prilikom placanja. Konverzija je odlicna, tako da je ovo najisplativije.
  • Podizanje novca sa bankomata. Prednost je sto dobijate kes na ruke i sto mozete podizati novac sa bilo kog bankomata u svetu. Novac dobijate u zvanicnoj valuti zemlje u kojoj podizete novac. Ukoliko podizete pare u Srbiji, dobicete novac u dinarima. Za podizanje novca sa bankomata postoje i dodatne takse od strane kompanije (Payoneer ili Skrill) u vidu fiksnog iznosa podizanja novca po transakciji i trosak zbog konverzije. Vise o ovim detaljima na stranama Payoneer kartica i Skrill kartica.
    Ukoliko postoji opcija da izaberete transakciju sa ili bez konverzije, izaberite opciju bez konverzije.
  • Sa svog Payoneer/Skrill naloga prosledite pare na racun u domacoj banci. Ovde imate najvise troskova oko taksi i konverzije i mozete ocekivati od sluzbenika u banci da vas kontaktiraju da im “pravdate” odakle vam pristize novac.

Napomena: kada narucujete karticu, narucite u valuti u kojoj cete primati novac. U suprotnom, zbog visestruke konverzije imacete dodatni rashod.

Payoneer vs Skrill kartica.

Payoneer koristim poslednjih pola godine i jako sam zadovljan. Sto se tice samog koriscenja i uslova, slicno je kao u Skrillu, ono sto ih izdvaja je odlicna podrska koja je tu u svakom trenutku da pomogne.
Vise o Payoneer kartici na strani Payoneer kartica.

Dve godine sam koristio Skrill karticu. Bio sam zadovoljan, medjutim bilo je i mana. Podrska (support) je jako losa i spora i to je moja najveca zamerka. Kada su u pitanju sami troskovi, u sustini su slicni, nema prevelikih razlika.
Takodje, Skrill ima “nivoe” korisnika. Ukoliko primate redovne uplate i premasite odredjeni iznos, prelazite u sledeci “visi” nivo korisnika. U zavisnosti od nivoa, i vasi troskovi se razlikuju. Zato cu vise o ovoj temi pisati na strani o Skrill kartici.

Zainteresovani ste za Payoneer? Ukoliko se registrujete preko linka za Payoneer registraciju, zaradicete 25$.

Hvala vam na podrsci.

Neka zaradjivanje pocne.